Wij zijn een dynamisch team van 4 gemotiveerde huisartsen en onze secretaresse Linda.

Onze groepspraktijk “Het Medisch Huis” ligt in de schaduw van de basiliek van Scherpenheuvel.

Samen willen wij instaan voor de zorg van onze patiënten. Wij werken nauw samen, hebben een gemeenschappelijk medisch dossier van elke patiënt en houden regelmatig patiëntenoverleg. Op die manier kan U ook bij een andere collega van de praktijk terecht, als 1 van ons er niet is.

Een kwalitatief hoogstaande zorgverstrekking naar onze patiënten toe, vinden wij erg belangrijk.

Dit betekent dat wij enerzijds tijdens uw consultatie de nodige tijd uittrekken om een correcte medische diagnose te stellen, u te informeren en een vertrouwensrelatie op te bouwen en anderzijds tijdens en na uw consultatie de nodige tijd investeren om uw medisch dossier te beheren.

Spijtig genoeg stellen wij vast dat de overheid ons meer en meer administratieve taken oplegt, die betrekking hebben op uw consultatie of uw dossier. Ook wordt er van ons verwacht dat we mee zijn met de digitale (r)evolutie en dus alle papieren dossiers omzetten in digitale dossiers. Een echt huzarenstukje!

Deze administratieve last is enorm tijdrovend, iets waar helaas geen rekening mee gehouden wordt in de tarificatie, die het RIZIV ons oplegt.

Bovendien werden de normale tarieven reeds meerdere jaren niet meer (of slechts zeer gedeeltelijk) geïndexeerd. Gezien de effectieve werkingskosten daarentegen wel toegenomen zijn, lopen de normale tarieven een aanzienlijke achterstand op ten opzichte van de realiteit.

Wij hebben daarom als praktijk besloten om vanaf 2 juli 2018 te deconventioneren en daardoor volgen onze tarieven vanaf dan niet meer volledig deze van het RIZIV. De terugbetaling door uw eigen ziekenfonds blijft weliswaar ongewijzigd.

Wij doen dit omdat we een kwalitatief hoogstaande zorgverlening willen blijven aanbieden en hopen dat we kunnen rekenen op uw begrip voor deze beslissing.